Noustha Koeckhoven

  • Noustha werkt als onderwaterfotograaf en duikinstructeur. Ze biedt privé onderwater fotoshoots en duiklessen aan via het bedrijf Yellowfin Bonaire

  • Verhuisd naar Bonaire in 2020, waar ze werk als fotograaf en duikinstructeur. 

  • Gespecialiseerd jurylid bij RTL4, Het Perfecte Plaatje (2016, 2020, 2021)

  • Kinderboek Wonderwater gepubliceerd, met onderwaterfoto’s gemaakt op Bonaire

  • Drie jaar gereisd. Op verschillende locaties onderwater photoshoots georganiseerd. Australië, Cocos Keeling Islands, Christmas Island, Bonaire, Curaçao, Colombia, San Blas en Panama.  

  • Fotoacademie Amsterdam, cum laude geslaagd in 2015

Mijn fotografie is verhalend, kleurrijk, fantasierijk met een speelse surrealistische sfeer. Via mijn foto’s wil ik mensen meenemen naar mijn eigen creatieve fantasierijke wereld. Het is voor mij een uitdaging om de kijker te verleiden om een eigen verhaal bij de foto’s te bedenken

Ik heb mij gespecialiseerd in onderwaterfotografie. De onderwaterwereld heeft een dromerige sfeer door de zwevende haren, gewichtloosheid, waterspiegeling en luchtbelletjes die de foto’s sprookjesachtig maken.

Sommige beelden zijn snorkelend in het ondiepe water genomen terwijl andere foto’s diep in de oceaan gemaakt zijn met de hulp van een team duikers.

 

noustha koeckhoven
bonaire zeemeermin onderwater

Je kan bij mij een persoonlijke photoshoot boeken. Alleen, als koppel of met de hele familie.
Je kan je wensen doorgeven en samen kunnen wij tot een mooi idee komen om uit te werken. Van tevoren leg ik je duidelijk uit hoe we te werk gaan. Je hoeft niet  heel handig onderwater te zijn. Ik neem verschillende hulpmiddelen mee om je hierbij te helpen. Een foto is in een fractie van een seconde genomen. Daarom hoef je maar heel kort in de juiste positie te poseren. Dus als je niet heel lang je adem in kan houden is dat geen probleem. Met herhaling en oefenen komen we uiteindelijk tot het perfecte plaatje.